Ajalla 28.9.-2.10.2022 Teatteri Ilonan näytöksinä Otto Mannisen 150-juhlavuoden näyttämöteos

Oton poluilla

Trailerin löydät täältä

Kiitoskuva Oton poluilla 02102022 1

Oton poluilla on Pia Kärkkäinen-Hannikaisen Otto Mannisen Seuralle kutsutyönä käsikirjoittama, ohjaama ja tuottama näyttämöteos, jonka kantaesitys oli 30.7.2022 Otto Mannisen Seuran järjestämässä Otto Mannisen 150-vuotisjuhlatilaisuudessa. 

Tanssikuva Oton poluilla

Oton poluilla on historiallinen matka Kangasniemellä syntyneen runoilija, suomentaja ja professori Otto Mannisen elämään. Tarina on pieni tiivistys tuotteliaan ja lahjakkaan älykön elämästä niillä poluilla, joissa hän kulki ja vaikutti, eli ja tunsi.

Näyttämöteoksessa matkataan Otto Mannisen (1872-1950) elämänpoluilla Kangasniemen Hokan Rasikankaalta Helsingin Kruunuvuorenkadulle näyttämöllisen kerronnan, Oton runojen, runsaan audiovisuaalisen materiaalin, tanssin ja musiikin kera. Teoksen filmimateriaalia on käyty kuvaamassa Helsingissä, Mikkelissä sekä Kangasniemellä mm. Otto Mannisen huvilasaaressa Rämiäisten Kotavuoressa. Mukana on myös aitoa kuva- ja filmimateriaalia Oton elämästä.

Alli ja telkka

Näyttämöllä ja myös videoilla Otto Mannisen ja Anni Swanin rooleissa Juho Ryhänen ja Päivi Halttunen. Oton polkua kerronnallisesti estradilla eteenpäin johdattivat Kimmo Pylvänäinen ja Susanna Manninen. Näyttämötekniikasta vastasi Tapio Hannikainen, tekniikka-assistenttina Anu Pylvänen.

Oton poluilla 30072022

Näytöksen kesto noin 1 h 20 min. 

Pariskunta Oton poluilla

Saksan patsas

Oton poluilla-näyttämöteoksen kantaesitykseen saatiin lainaksi näyttämölle kuvanveistäjä Juhani Saksalta hänen vuonna 1995 veistämänsä Otto Mannisen muotokuvan. Sydämellinen kiitos Juhanille!

Suurkuvamainoksen edessa 29072022

Oton poluilla-näyttämöteoksen työryhmä kantaesityksen kenraaliharjoitusiltana 29.7.2022 vas. Kimmo Pylvänäinen, Susanna Manninen, Päivi Halttunen, Juho Ryhänen, Anu Pylvänen, Pia Kärkkäinen-Hannikainen ja Tapio Hannikainen. Kuva Satu Pylvänen.

Oton poluilla Teatteri Ilonan mainos

Kuvat 30.7.2022 kantaesityksestä Tapio Hannikanen.

Muut kuvat & mainos Pia Kärkkäinen-Hannikainen